4 Haziran 2012 Pazartesi

2. Sinif Öğrenci ve Veliye Sene Sonu Mektup

2. Sınıf Sene Sonu Öğrenci ve veliye mektup yaz tatili tavsiyeler, yaz tatilinde neler yapmalıyız nasıl bir öğrenci olmalıyız öğretmenimiz biden ne bekliyor? Etkinliği Çalışma sayfası kağıdı yaprağı öğrenci çalışma fotokopisi değerlendirme indir bul ara çöz ders konu tekrarı karne ile beraber verilecek tavsiye

Sevgili öğrencilerim ve saygıdeğer velilerim!

Bugün 8 Haziran 2012, geleceğimizi emanet ettiğimiz gözümüzün nuru olan çocuklarımızın benimle ikinci yılının son günü.
Meslek hayatımda sizin yeriniz ayrı oldu, 7 yıl önce bu okulda göreve başlarken annesinin kucağından gördüğüm bebekler bugün sınıfının birer delikanlısı birer küçük hanımefendisi. Birinci sınıftaki ilk günlerdeki heyecanımız aynı şekilde devam ediyor. Kısa sürede siz bana ben de sizlere alıştım. Arkadaş edinmeyi, konuşmayı, sevmeyi, paylaşmayı birlikte oyun oynamayı öğrendiniz. Sonra da harflere can verip okuma ve yazmayı, sayıları öğrendiniz. Yeri geldi zorlandınız ağladınız, gözyaşlarınızı beraber sildik, yeri geldi güldük eğlendik.
Ben öğretmenim, eğitmenim; bir heykeltıraş, belki de çiftçiyim. Şekil veriyor, tohum ekiyor biçiyorum. Ne yaparsam yapayım, en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ne mutlu bana böylesine kutsal vazifenin içinde yıllarımı harcıyorum.
         Ben ülkemizin ne zorluklar çektiğini, Atatürk’ün ne büyük fedakarlıklarla aydınlık ufuklar açtığını öğrendim ve sizlere öğretmeye çalıştım. Sizlerinde uzay çağının Türkiye’si için atalarımız gibi canla başla çalışacağınıza inancım sonsuz.

Benim yakışıklı delikanlılarım, güzel kızlarım;
          Son bir ders olarak sizlere tavsiyem, öğrenme ve okuma işini okulla sınırlamayın, yaşam boyu devam ettirin. Kendinizle ve başkalarıyla yarışın. Kendi mutluluğunuzla yetinmeyip, toplumun mutluluğu için de çalışın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Başarını yolu ise çalışmak, çalışmak, çok çalışmaktır
         Bir ülkenin geleceği olduğunuzu ve sizden çok şey beklendiğini unutmadan çalışın Bu konuda hiç şüpheniz olmasın ki bizler ve aileleriniz sizin en büyük destekçiniz ve yardımcınız olacaktır.    

Sevgili veliler!

indir
Ne mutlu bana ki sizin çocuklarınız benim öğrencilerim oldu, ne mutlu bana ki, iki yıllık zamanda çalışarak öğrenerek beni hiç yanıltmadılar. Sizlere çok teşekkür ederim, her zaman benim yanımda ve bana yardımcı oldunuz.

Sizlere de çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder