29 Şubat 2012 Çarşamba

4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama

4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama, 4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama ara, 4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama bul, 4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama yap, 4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama indir, 4. Sınıf Türkçe Dersi Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme Rapor Hazırlama ödevi,


TÜRKÇE DERSİ PROJE ÖDEVİ
PROJE ÖDEVİ KONUSU : Bedensel Engellilerin Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunların En Aza İndirilmesi Konusunda Çözüm Üretme, Rapor Hazırlama
PROJE  ÖDEVİ  TESLİM TARİHİ :
 YÖNERGE:
1)    Çalışmanıza ön hazırlık yapınız, çalışmanızı nasıl yapacağınızı planlayınız.
2)    Engelli ne demektir? Bedensel ve Zihinsel engelli insanların karşılaştıkları güçlükler nelerdir? Araştırıp yazacaksınız. 
 3) Kendinizi engelli bir insan olarak düşünerek sokakta, evde, kamu binaları (okul, hastahane, devlet daireleri vb.) gibi yerlerde ne gibi güçlüklerle karşılaşırdınız? Araştırıp yazacaksınız.
 4) Karşılaştığınız bu güçlükleri önlemek nasıl mümkün olurdu? Ne gibi önlemler alınabilirdi? Siz olsanız neler yapardınız? Düşününüz ve fikirler üretiniz, fikirlerinizi yazacaksınız.
 5) Ürettiğiniz bu fikirleri nasıl uygulayabiliriz? Tasarladığınız yenilikleri ve değişiklikleri gösteren resimler yapacaksınız.
 6) Konuyla ilgili uzman kişilerle röportaj yapabilirsiniz.
 7) Konuyla ilgili fotoğraflar, gazete haberleri, yazılar, tablolar bulup kullanabilirsiniz.
 8) Çalışmanızın sunumunu yapacaksınız.
 9) Proje ödevinizin, aşağıda verilen değerlendirme ölçeği ile değerlendirileceğini biliniz.
Projeler İçin  Dereceli Puanlama Anahtarı
Açıklama: Aşağıdaki dereceli puanlama anahtarı, hazırladığınız çalışmayı değerlendirmek için hazırlanmıştır. Bu anahtar, aynı zamanda çalışmanızda hangi ölçütlere dikkat edeceğiniz konusunda size bilgi vermektedir. Bu anahtar üzerine herhangi bir işaretleme yapmayınız.
   
Öğrencinin Adı Soyadı :
    Projenin Adı :

GÖZLENECEK
ÖĞRENCİ KAZANIMLARI
                  DERECELER
Çok İyi
İyi
Orta
Geçer
Zayıf
5
4
3
2
1
I. PROJE HAZIRLAMA SÜRECİ
Ne yapması gerektiğini kavrama





Projeye uygun çalışma planı yapma





Zamanı etkili ve verimli kullanma





Farklı kaynaklardan bilgi toplama





Öğretmenle iletişimi





TOPLAM





II. PROJENİN İÇERİĞİ

Türkçe’yi doğru ve düzgün  yazma





Bilgilerin doğruluğu





Elde edilen bilgilerden çıkarımda bulunma





Toplanan bilgileri düzenleme





Yaratıcılık yeteneğini kullanma





TOPLAM





III. SUNU YAPMA
Türkçe’yi doğru ve düzgün  konuşma





Sorulara cevap verebilme





Konuyu dinleyicilerin ilgisini çekecek şekilde sunma





Sunuyu hedefe yönelik materyalle destekleme





Sunuda akıcı bir dil ve beden dilini kullanma








indir

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder