19 Nisan 2012 Perşembe

5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders Kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa

5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa bul, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa ara, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa çöz, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa indir, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa çiz, 5. Sınıf Matematik Cevap Anahtarı Ders kitabı Öğün Yayınları 190. Sayfa cevap, Matematik 5 sayfa 190 Öğün Yayınları Ders Kitabı,
* Masamızın üst yüzü dikdörtgen şeklindedir. Yüzeyini ölçerken santimetre  veya metre olarak da ölçebiliriz. (daha önce aynı ölçü birimlerini birbirine çevirmeyi öğrenmiştik.)


* Bir yüzeyin alanını bulmak için iki veriye ihtiyacımız vardır. Bu veriler yüzeyin genişliği ve yüksekliğidir. Yüksekliği ile genişliğini çarparsak yüzeyin alanını bulmuş oluruz. Sonucu da santimetre kare veya metre kare olarak yazarız.


* Küçük olan yüzeyleri santimetre cinsinden ölçüp söyleriz. Büyük olan yüzeyleri de metre cinsinden ölçüp söyleriz.


* Alan hesaplamalarında ölçü birimleri aynı cinsten olmalıdır( her ikisi de cm, m, veya km şeklide olamalıdır) Eğer farklı bir değerde isteniyorsa hesaplama istenilen ölçü şekline çevrilmelidir.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

192 193 194 acil yaparmısınız lütfen yaa çok lazım lütfen acill admin ???

Yorum Gönder