23 Eylül 2019 Pazartesi

3. sinif Fen Dünyanin Yapisi konu anlatimi

3. sınıf fen bilimleri dersi dünyanın yapısı konu anlatımı, dünyanın yapısında neler var

Gezegenimizi Tanıyalım


Dünyanın yapısında neler var?


Dünya'nın Yapısı

Kara Tabakası (Katmanı)
Su Tabakası (Katmanı)
Hava Tabakası (Katmanı)

1. Kara Tabakası - Dünya yüzeyinde insanlar, hayvanların bitkilerin yaşayıp barındıkları kısımdır. Bu tabaka daha çok toprak, taş kaya, kum vb. maddelerden oluşur. Bu tabaka genelde, yeşil sarı ve kahverengi renkte görünen kısımlar karaları göstermektedir. Bu tabakaya kara tabakası denir.

2. Su Tabakası - Dünya üzerinde mavi renkte görünen kısımlar su katmanını göstermektedir. Okyanuslar, denizler, göller, nehirler, yer altı suları ve buzulların oluşturduğu tabakadır. Bu tabakada bazı hayvanlar ve bitkiler de yaşadığı, besin elde ettiği, yaşamlarını sürdürdüğü, barınak olarak kullandığı, bu tabakaya ise su tabakasıdır

3. Hava Tabakası - Hava, Dünya'nın etrafını ince bir battaniye gibi sararak bir katman oluşturur. Yaşamın vazgeçilmez kaynağı olan oksijen de bu katmanda bulunur. Hava tabakası Kara ve Su tabakası gibi gözle görülmez. Varlığını duyu organlarımızla hissederiz. Balonun içine hava üflediğimizde şişer. Yelpaze salladığımızda, çalışan bir vantilatörün karşısına geçtiğimizde yüzümüzde hissettiğimiz madde havadır. Yağmur, kar, rüzgar gibi olaylar bu tabakada gerçekleşir. Bu hava katmanına atmosfer de denilmektedir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder