24 Şubat 2012 Cuma

5. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı

Matematik 5 Çizgi Grafiği Tablosu Oluşturma Ödevi, ÇİZGİ GRAFİĞİ, Grafik Kullanımının Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir? 5 Sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı, 5. Sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı, 5  Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı bul, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı Ara, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı çöz, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı indir, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı ödev, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı öğrenci, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı kesirler toplama, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı Etkinliği, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 115. Sayfa Cevap Anahtarı çalışma sayfası, Öğün yayınları 5. Sınıf Matematik çalışma kitabı cevapları,


1. 5 - D sınıfındaki öğrencilerin Matematik Dersi II. Dönem 1. Yazılıdan aldıkları notları gösteren çizgi grafiği oluşturma.
2. Öğrenci Sınıf Listesi hazırlanır.

Not:ANKET YAPMA
Herhangi bir konu üzerinde yapılacak araştırmada , o konuyla ilgili amaca uygun, tarafsız, açık ve anlaşılır soruların ilgili kişilere sorulması ve alınan yanıtlardan yola çıkılarak bir sonuç elde etmek adına yapılan işleme anket denir.

3. Sınavdan her öğrencinin aldığı not yazılır.
 4. Notlar yazıldıktan sonu Çetele Tablosu oluşturulur.
5. Çetele Tablosundan yaralanarak Çizgi Grafiği çizilir.

ÇİZGİ GRAFİĞİ 
Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilerin çizgi ile ifade edilerek gösterilmesine çizgi grafiği denir.Çok yönlü kullanma imkanı olduğu için en çok kullanılan grafiktir. Hastanelerde, hastaların günlük vücut sıcaklıkları genellikle bu tür grafiklerle gösterilir. Bir dikey, bir yatay çizgi çizilir ve bunlar eşit aralıklarla bölünür.

Grafik Kullanımının Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?
Tablo ve grafikler bir verinin miktarını göstermede, veriler arası karşılaştırma yapmada, veriler arasında değişimi göstermede kolaylık sağlar. Öğrenmeyi somutlaştıran, ayrıca yeni bilgilerin uzun süreli belleğe kodlanmasını sağlayan soyut görsel araçlardır. Bunlar canlı ve cansız varlıkları, olayları olduğundan farklı bir biçimde temsil ederler. 
Grafikler ve tablolar daha çok birden fazla kavram, olay ve olgu arasındaki ilişkiyi göstermek amacıyla kullanılır.

Sonuç: 5 - D Sınıfında Matematik Dersinde hangi notu kaç tane öğrencinin aldığını, diğerleri notlar arasındaki farkları bakabiliriz, somut olarak gözlem yapabilir, tablo üzerinden yorum ve karşılaştırmalar yapabiliriz.

3 yorum :

Adsız dedi ki...

istediğimi bulamıyorummmmmmmmmmmmmm

Adsız dedi ki...

Sayfanız çok güzel Birde başka kitaplarıda koyarsanız sevinirim

Adsız dedi ki...

süpersiniz Wallaha :D

Yorum Gönder