2 Nisan 2012 Pazartesi

Dört bacağının üstüne düşen kediler - Kediler herhangi bir insanın düştüğünde sağ kurtulamayacağı kadar yüksek bir yerden düşseler bile nasıl yaşamayı başarırlar?

Dört bacağının üstüne düşen kediler - Kediler herhangi bir insanın düştüğünde sağ kurtulamayacağı kadar yüksek bir yerden düşseler bile nasıl yaşamayı başarırlar?, kediler neden dört bacağının üstüne düşer? nasıl neden niçin bilimsel açıklama, deney, bul çöz öğren, araştır,

7/20.  Dört bacağının üstüne düşen kediler - Kediler herhangi bir insanın düştüğünde sağ kurtulamayacağı kadar yüksek bir yerden düşseler bile nasıl yaşamayı başarırlar? 

7/20. Hava sürtünmesi cisimlerin belirli bir hıza kadar artmasına sebep olur.  Kedilerin yünlü olması ve düşerken ayakları açarak sürtünmeyi artırması hızını azaltır. Kedilerin ayaklarında çarpma şokunu azaltacak esnek kemikleri ve kasları Allah tarafında çok güzel bir şekilde yaratılmıştır. İç kulaklarında gelişmiş denge sistemi vardır. İnsan düşerken çırpınarak düşerken, kediler 1 metreden sırt üstü düşmeye başlasa bile yine 4 bacak üstüne düşer. Dört bacak basınç etkisini azaltır. Bacaklarına göre kilosu azdır. Elbette bu düşme tekniğini veren Allah tır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder