22 Eylül 2014 Pazartesi

7. Sinif Fen Koza Yayinlari 31. sayfa Cevaplari Öğrenci Çalişma Kitabi


Koza Yayınları 7. sınıf Fen ve Teknoloji dersi 31. sayfa öğrenci çalışma kitabı cevapları, 7. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Koza Yayınları 31. sayfa cevapları öğrenci çalışma kitabı (çk)
Duyarlılık
Aşağıda yarım bırakılmış cümlenin devamını getirerek bir kompozisyon yazınız.

Sağlık sorunlarıyla birlikte yaşayan ve sağlık sorunları olmasına rağmen toplumdaki görevlerini sürdüren kişilere karşı saygılı ve duyarlı olurum çünkü;
Dünyada ve Türkiye'de yaşayan insanların birçok sağlık sorunlarına rağmen hayatlarını devam ettirmekte ve görevlerini yerine getirebilmekte, başkasına bağmlı (muhtaç) olmadan hayatını sürdürmektedir.
Engelli (özürlü) bireyler eğitim ve öğretim, çalışma ve sosyal hayata katılma gibi toplumda diğer bireylerin sahip olduğu tüm haklara sahiptir.
Ayrıca bu bireylerin engellerini en aza indirmek için soyal alanda ortak kullanım alanlarında pek çok düzenleme yapılabilir. 
Örneğin, tekerlekli sandalye kullananlar için özel kaldırımlar, belediye otobülerinin tekerlekli sandalye kullanan için de uygun hale getirilmesi bu otobüslerden de herkes gibi yararlanmalarını sağlar. 
Görme engelliler için kaldırımlarda sarı bantların yaygınlaştırılması,  görme engelli bireyler için trafik ışıklarının sesli olarak uyarı vermesi, görme engelliler için özel kabartma kitaplar hazılnaması onların da okuma yazma ve gündemi yakında takip etmelerini sağlar. 
Bu çalışmalar özürlü bireylerin de toplumun değerli birer üyeleri olduklarını hissetirmektedir.

Engelli bireylerin de yaşamdan kopmamaları onların da birer insan oldukları ve engellerine rağmen sosyal hayata katılmalarını sağlayabilirz.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder