9 Eylül 2013 Pazartesi

7. Sınıf Sosyal Bilgiler Anittepe Yayinlari 54. sayfa Cevaplari Çalişma Kitabi


Anıttepe Yayınları 7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi Öğrenci Çalışma kitabı Cevap Anahtarı 54. sayfa


Atatürk'ün Okulları 
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yetiştiği okullar hakkında bir araştırma yaparak bulduklarınızı aşağıya yazınız.
Şemsi Efendi İlkokulu - Şemsi Efendi Mektebi, Selanik'te bulunan, Şemsi Efendi'nin (ö.1917) kurucusu olduğu şimdiki Ödev Kalemi Feyziye Mektepleri'nin öncüsü okuldur. Mustafa Kemal Atatürk Mahalle Mektebi'nden sonra burada okudu.
Şemsi Efendi Mektebi'nin devamı olan (Işık Lisesi) Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy Kampüsleri ile eğitim vermeye devam etmektedir.

Selanik Askeri Rüştiyesi - Atatürk 1893'te gizlice bu okula kaydını yaptırdı. Selanik Askeri Rüştiyesi'nde, oldukça başarılı olan Atatürk sınıf başkanıydı. Kemal ismini burada aldı.

Manastır Askeri İdadesi - 1896-1899 yılları arasında okuduğu okulun adıdır. Manastır Askeri İdadisi Makedonya'nın Manastır şehrinde bulunmaktadır ve günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Mekteb-i Harbiye

Türkiye'de Avrupa'daki gibi, müspet bilimlerle ve yeni savaş metotlarıyla donanmış subaylar yetiştirmek için açılmış olan subay yetiştirme okulu.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder