4 Eylül 2013 Çarşamba

8. Sinif Matematik Can Matematik Yayinlari 5. sayfa Öğrenci Çalişma Kitabi Cevaplari


Can Matematik Yayınları 8. Sınıf  Matematik Dersi Öğrenci Çalışma Kitabı Cevapları 5. sayfa

7. A(-2, 3) noktasının koordinat düzleminde;
a- ) x ekseninde 2 birim sağa, y ekseninde 2 birim aşağıya ötelenmesini,
b- ) x ekseninde 1 birim sola, y ekseninde 1 birim yukarıya ötelenmesini koordinatlarını yazınız.

8. Köşelerinin koordinatları; A(4, 4), B(1, 1) ve C(6, 1) olan üçgeni x eksenine göre 3 birim sağa, y eksenine göre 4 birim aşağıya öteleyiniz. Ötelenmiş görüntü üçgenin köşelerinin koordinatlarını yazınız.

9. Köşelerinin koordinatları; A(-5, -4), B(-3, -4), C(-1, -2) ve D(-6, -2) olan bir yamuğun x eksenine göre 3 birim sağa, y eksenine göre 5 birim yukarıya ötelenmiş görüntüsünü ödev kalemi koordinat düzleminde çiziniz. Ötelenmiş şeklin köşelerinin koordinatlarını yazınız.

10. Köşelerinin koordinatları; A(7, 2), B(3, 2), C(2, 4) ve D(6, 4) olan şekil koordinat düzleminde çiziniz. Şeklin adını yazınız. Şeklin y eksenine göre 5 birim aşağı, x eksenine göre 8 birim sola ötelenmiş görüntüsünü koordinat düzleminde çiziniz. Ötelenmiş şeklin köşelerinin koordinatlarını yazınız.


11. Köşelerinin koordinatları; A(-1, 2), B(1, -2) ve c(2, 1) olan üçgenin x eksenine göre 3 birim sola, y eksenine göre 2 birim yukarıya ötelenmiş görüntüsünü koordinat düzleminde çiziniz. Ötelenmiş şeklin köşelerinin koordinatlarını yazınız.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder