4 Nisan 2014 Cuma

6. Sinif Fen Pasifik Yayinlari 114. Sayfa Cevaplari öğrenci çalişma kitabi


Pasifik Yayınları 6. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi öğrenci çalışma kitabı 114. sayfa cevapları, 6. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Pasifik Yayınları 114. sayfa öğrenci çalışma kitabı cevapları (çk)

Lenfin önmi nedir?
Vücutta hücrelerle organlar arasındaki küçük boşluklarda lenf adı verilen bir sıvı bulunur. Lenf de kan gibi kendine has damarları ve düğümleri ile kendine has bir dolaşım içindedir. Lenfte su tuzlar albümin ve şeker gibi bazı besinler vardır. Lenf kılcal damar ağlarından başlayarak lenf düğümleri denilen Özel organlardan geçertoplardamarlara dökülür. Lenf kılcal damarları vücudun her yanına yayılmıştır. Lenf damarlarının gittiği yol da kan damarları gibidir. Ancaklenf damarları daha büküntülü ve kıvrıntılı bir şekilde birbirleri içine girmiş gibidir.

Lenf düğümleri aynı zamanda akyuvarları yaparlar. Bu sebeple mikroplu hastalıklar halinde vücudun bu hastalıklara karşı savunmasında önemli bir rol oynarlar. Ancak lenfin ur hücrelerine karşı durdurucu ve yok edici etkileri tespit edilememiştir. Bunun yanı sıra ur hücreleri lenfte kolaylıkla yerleşerek metastaz adı verilen ur yavrularına yol açabilirler.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder