22 Ocak 2020 Çarşamba

sinifimin ve okulumun krokisini çiziyorum 3. sinif hayat bilgisi

3. sınıf hayat bilgisi dersi 1. ünite okulumuzda hayat etkinliği sınıfımın ve okulumun krokisini çiziyorum konusu çalışma sayfası kroki neye denir tanım

KROKİ
   Yüksek  bir  yerden  bakıldığında  binaların  yalnız çatıları, ağaçların üst kısımları  görülür. Bir  yere  yüksekten  bakmaya  kuş  bakışı denir.  Bir  yerin  kuş  bakışı görünüşünün  kâğıt  üzerine kabataslak ve ölçüsüz çizilmesine kroki adı verilir.

Kroki - Belirli özelliklere göre bir yerin görünüşünü küçülterek, kâğıt üzerine çizersek o yerin krokisini çizmiş oluruz.
Kroki, bir yere yukarıdan bakıyormuş gibi çizilir. Kroki çizerken kare, dikdörtgen, üçgen, daire gibi geometrik şekillerden ve cetvelden faydalanabiliriz. Krokiyi herhangi bir ölçü kullanmadan çizeriz. Kroki, bizlere günlük hayatımızda kolaylıklar sağlar. Okulumuzda sınıfımızın yerini ya da sınıfta sıramızın yerini tarif ederken krokiden yararlanabiliriz. Bunun yanında sinema ve tiyatro salonundaki görevliler de salonun krokisinden faydalanırlar. Krokiye bakarak bilet numaralarına göre izleyicilerden kimin nereye oturacağını da kolaylıkla bulurlar.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder