31 Mayıs 2020 Pazar

3. sinif Fen Bilimleri Dersi elektrikli araçlar

3. sınıf Fen Bilimleri dersi elektrikli araç gereçler elektrik kaynakları elektriğin güvenli kullanımı

Elektrikli Araçlar
1. Elektrikli Araç Gereçleri Tanıyalım
Elektriği aydınlatma, ısınma, ulaşım, temizlik, iletişim yiyeceklerimizi muhafaza etme gibi pek çok farklı alanda kullanırız. 
Elektrikle çalışan araç gereçlerin bazıları; televizyon, radyo, ampul, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, ütü, klima, vantilatör, bilgisayar, vb. Bu araç gereçler de elektrikle çalışır.

Elektrikli araç gereçleri ısınma, aydınlatma veya ev işlerinde kolaylık sağlaması için kullanırız.

Şehir elektriği doğal kaynaklardan elde edilir. Santraller hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirir.

⇒ Isınma Amacıyla Kullanılan Araç Gereçler
Isınmada elektrikli soba, radyatör, kombi ve klimalar kullanılır. Kombiler ısınmada ve duş almak için suyun ısıtılmasında, klimalar ise hem ısınmada hem soğutma amacıyla kullanılır.

   
 Aydınlatma Amacıyla Kullanılan Araç Gereçler
Evimizin ve sokakların aydınlatılmasında elektrikle çalışan lambalar kullanılır. Geceleri yolların aydınlatılmasında, mağazaların vitrinlerinin aydınlatılmasında, reklam panolarında da lambalar kullanılır.
  
 Ev Araç Gereçleri
Evimizde elektrikle çalışan birçok araç gereç vardır. Çamaşır makinesi ile çamaşırlarımız yıkarız. Bulaşık makinesi ile bulaşıkları yıkarız. Saç kurutma makinesi ile saçlarımızı kısa sürede kurutup şekil verdiririz. Elektrik süpürgesi ile evimizi temizleriz. Buzdolabı ile besinlerin taze kalmasını sağlarız. Bunların dışında daha birçok elektrikle çalışan ve hayatımızı kolaylaştıran ev aletleri vardır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder