25 Şubat 2012 Cumartesi

5. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı

5 Sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı, 5. Sınıf Matematik Öğrenci Çalışma Kitabı Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı, 5  Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı bul, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı ara, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı çöz, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı indir, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı ödev, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı öğrenci, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı kesirler toplama, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı etkinliği, 5. Sınıf Matematik Dersi Öğün Yayınları Öğrenci Çalışma Kitabı 116. Sayfa Cevap Anahtarı çalışma sayfası, Öğün yayınları 5. Sınıf Matematik çalışma kitabı cevapları,

PTakımların Yaptıkları Maçlara bakıp % kaçını kazandıklarını hesaplayacağız.
Bunu için orantı kurarız. Takımların kazandıkları maçları tablo oluşturup yazarız.
Kaplanlar --> 25    %100
                   19          x 
                  25x = 1900    --> x = 1900 : 25 = 76
                                                      Kaplanların oynadıkları maçı kazanma ihtimali % 76



P Tavşanlarla Karıncaların oynayacağı maçı kim kazanır? Tavşanlar Kazanır
         Yüzde kaç olasılıkla? Tavşanlar yaklaşık olarak oynadıkları her 10 maçtan 9 kazanmaktadırlar. Karıncalar ise oynadıkları her 10 maçtan yarısından fazlasını kaybetmektedirler. Dolayısıyla Tavşanların % 88 olasılıkla kazanma ihtimali daha yüksektir.

P Karıncalarla Arıların oynayacağı maçı kim kazanır? Arılar kazanır
Yüzde kaç olasılıkla? %69,6 olasılıkla. Arılar oynadıkları her 10 maçtan yaklaşık olarak 7 tanesini kazanmaktadırlar. Karıncalar ise oynadıkları her 10 maçtan yarısından fazlasını kaybetmektedirler. Dolayısıyla Arıların % 69,6 olasılıkla kazanma ihtimali daha yüksektir.


P Kaplanlarla Arıların oynayacağı maçı kim kazanır? Tabloya baktığımızda Kaplanların kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu görürüz.
Yüzde kaç olasılıkla? %76 olasılıkla. 
Niçin?  Kaplanlar oynadıkların  her 10 maçtan 7,6 kazanmışlardır. Oysa Arılar oynadıkları her 10 maçın yaklaşık olarak 7'sini kazanmışlardır. Kaplanların Kazanma ihtimali daha yüksektir.


P Kaplanlarla Kelebeklerin Oynayacağı maçı kim kazanır? Tabloya baktığımızda Kaplanların kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu görürüz.
Yüzde kaç olasılıkla? %76 olasılıkla. 
Niçin?  Kaplanlar oynadıkların  her 10 maçtan 7,6 kazanmışlardır. Oysa Kelebekler oynadıkları her 10 maçın yaklaşık olarak 6,8 kazanmışlardır. Kaplanların Kazanma ihtimali daha yüksektir.


Tavşanlarla Kelebeklerin oynayacağı maçı kim kazanır? Tabloya baktığımızda Tavşanların kazanma ihtimalinin daha yüksek olduğunu görürüz.
Yüzde kaç olasılıkla? %88 olasılıkla. 
Niçin?  Tavşanlar oynadıkların  her 10 maçtan 8,8 kazanmışlardır. Oysa Kelebekler oynadıkları her 10 maçın yaklaşık olarak 6,8 kazanmışlardır. Tavşanların Kazanma ihtimali daha yüksektir.


2 yorum :

Adsız dedi ki...

bu ne la

Adsız dedi ki...

bu neeee

Yorum Gönder