5 Ocak 2012 Perşembe

Bebeğiniz için en güzel ismi seçmek


bebeğe isim bulmak, bebeğe isim seçmek, bebek, bebek ad seçmek, bebek için isim bulmak, bebek için isim seçmek, bebek isim seçmek, bebek isimleri, 
Bebeğiniz için en güzel ismi seçmek
“Binlerce isim arasında seçim yapmalıyım! Yardım edin!” diyenlerden misiniz? Yanıtınız evetse bu yazıyı okumalısınız. Bebeğiniz için en mükemmel ismi seçmenin püf noktalarını burada bulacaksınız.


Çocuğunuz için doğru isim bulabilmek hiç de kolay değil! Ömrü boyunca taşıyacağı, onda baskı uyandırmak bir isim bulmanız gerekiyor. Siz anne – baba olarak bir arayış içindesiniz. Bu sırada aileden, arkadaşlardan ve hatta yabancılardan size öneriler geliyor değil mi? Tüm önerilere açık olun. Kim bilir belki de iyi bir fikir çıkar! Ama unutmayın; son karar sizin ve eşinizin…


Nereden başlamalıyım?


Eşinizle isimler konusunda konuşmaya başlayın. Birinizin çok beğendiği bir isim diğeri için imkansız olabilir! Ortak bazı isimler çıkartın. Sitemizdeki örnek bebek isimlerini inceleyin. Kendi seçtikleriniz ve bizim önerilerimizden oluşan “Favorilerim” listesini hazırlayın. Ancak bu listeyi hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu unutmayın. Neler mi? İşte isim koyarken atlamamanız gereken noktalar:


Ses ve uyumluluk


Yüksek sesle söylediğinizde bebeğinizin ismi kulağa nasıl geliyor? Melodik mi? Sert mi? Soyadınızla birlikte kulağa hoş geliyor mu? Kısa soyadı olanların uzun isimleri, uzun soyadı olanların kısa isimleri seçmelerinde fayda var. Aklınızda olsun  İsim ve soyadının birbiri ile uyumu kulağa gayet hoş geleceğini de unutmayın.


Örneğin; Altan Eraltan gibi isim – soyad gayet karizmatik olabilir. Sizce nasıl?
Ela Ataklı isim – soyadı bir arada nasıl duruyor?


Genellikle ünlü ile başlayan soyadı olanların isimlerinin son harfini de aynı ünlü harf ile seçmelerinde yarar var. Soyadınız “Portakal” ise çocuğunuza “Olgun” ismini vermemeniz de gerektiğini de elbette biliyorsunuz. Ancak biz gene de hatırlatalım. Çocuklar çok acımasızdır. İleride çocuğunuzla alay edilebilecekler kombinasyonlardan kesinlikle kaçının!


Teklik


Az kullanılan bir ismi tercih etmek ileride çocuğunuz için bir avantaj olabilir. Kendi sınıfınızı bir düşünün. Örneğin bizim sınıfta tam 4 tane Özlem vardı! Dönem dönem bazı isimler moda olabiliyor. Özellikle soyadınız da çok sık kullanılan bir soyad ise sık kullanılan isimlerden kaçınmalısınız. Düşünsenize Türkiye’de kaç tane Mehmet Yılmaz ismi var!


Akrabalar ve arkadaşlar


Pek çok anne-baba büyükbaba, büyükanne baskısı altındadır. Özellikle büyükbabalar kendi isimlerinin torunlarına verilmesini isterler. Dedenin adı “Haluk” ise çocuğunuza koymayı düşünebilirsiniz. “Abuzer” isminde bir dedeniz varsa bu güzel bir dede adı olabilir. Ancak Abuzer Bebek pek hoş durmuyor değil mi? Bu durumda dedenizi kırmadan ikna etmelisiniz. Aile geleneğinizde büyükbaba / büyükanne ismi koyma geleneği çok net ise belki göbek adı olarak düşünebilirsiniz.


Arkadaşlarınızdan da diğer akrabalardan da öneriler gelecektir. Hiçbirini reddetmeyin. Değerlendirin. İsim havuzunuzda toplayın. Ancak son kararın sizde olduğunu her zaman hissettirin.


Anlam


Sadece kulağa hoş geliyor ya da soyadınızla uyumlu diye bir isim koymamalısınız. İsmin anlamı da çok önemli… Çocuğunuz ömür boyu o ismi taşıyacak. Anlamının da güzel ve manidar olmasına dikkat etmelisiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder