5 Nisan 2012 Perşembe

Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır?

Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır?, Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? bul, Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? ara,Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? çöz,Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? ödev, Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? araştır, Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? çalış, Denizin rengini hangi etkenler belirler?, Denizin renk tonları nasıl oluşur neye bağlıdır? öğren,
15/20. Mavi ve yeşilin tonları Denizlerin tek bir rengi yoktur.  Bir denizin rengini hangi etkenler belirler?


15/20. A) Denize düşen ışığın bir kısmı yansıtılır. Yansıtılan ışık havanın açık veya kapalı olmasına bağlı olarak mavi veya gri ağırlıklıdır.
B) Işığın önemli bir miktarı su molekülleri tarafından saçılıma uğrar ki bu ise mavidir. Kum ve kil parçacıkları tarafından bir miktar saçılım olur; renk olarak kahverengiye yakındır.
C) Deniz suyu ışığın bir kısmını soğurur. Su molekülleri ışık tayfının kırmızı, turuncu, sarı renklerini soğurur.
D) "Bazı bölgelerin yeşil gözükmesinin Hintli fizikçi K.R.Ramanathan tarafından keşfedilmiştir. Bazı bitki türlerinin mavi ve mor bileşenleri soğurup yeşil renk yaydıklarını keşfetmişti.  ( 1925)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder